A9 / Biodiversiteit

Klik op onderstaande link voor informatie over de biodiversiteitsprijs en samenwerking met RWS. Deze presentatie opent in een apart venster:

NBV Biodiversiteit,  “Bestuivers langs de A9”, 8 december 2020 


In april 2021 is er een mooie presentatie gemaakt om het project toe te lichten. Met dank aan RWS.

29 april 2021 Presentatie biodiversiteitsprijs NBV Amstelland (deze presentatie opent in een apart venster)

Het is belangrijk de omwoners te betrekken en te informeren, vandaar dat er artikelen op de speciale website worden geplaatst: Home (buurbouw.nl)

We zijn erg trots één van de winnaars te zijn van de Biodiversiteitsprijs 2020-2021!

(klik hier om in nieuw venster meer te lezen in het artikel van De Nieuwe Meerbode, Weekblad voor Ouder-Amstel en het Amstelveens Nieuwsblad)

Eerste Bee Pass kast in Nederland!

Opening Polderweg (augustus 2021)

Op het online platform NH Nieuws is een nieuwsbericht incl. filmpje door RTV Noord Holland te zien van de opening van de Polderweg in Ouderkerk a/d Amstel, waarbij onze voorzitter Harmke is geïnterviewd.

Klik hier om het nieuwsitem in apart venster te openen

 

----------------------------------

Als onderdeel van het A9 project is met behulp van onze gewonnen Biodiversiteitsprijs een video indruk gemaakt van de opening van de Polderweg in Ouderkerk a/d Amstel.

Klik hier om de video in een apart venster te openen

Bestuivers lang de A9 (Voorjaar 2021)

In de Stadstuin in Amstelveen is de eerste BEE-PASS demonstratiekast in Nederland in gebruik genomen in de publieke ruimte. In deze unieke bijenkast kan de passant een 4-tal luikjes openen om te zien hoe een bijenvolk leeft. De bijen vliegen hoog in en uit, zodat kijker en bijen elkaar niet storen. De kast is robuust uitgevoerd om gedurende jaren buiten te kunnen worden gebruikt. Deze kast is deel van het project 'Bestuivers langs de A9' dat imkervereniging Amstelland samen met Buurbouw van Rijkswaterstaat uitvoert.

Klik hier om het filmpje van opbouw én bevolking door Jan en Jos te bekijken. Met commentaar van Harmke. (opent in een nieuw venster)

 

Oktober 2021: Interview met Heleen Alders, communicatieadviseur RWS, met de titel: ‘Hoe maak je een snelweg insect vriendelijk’. Klik hier