Agenda

De agenda op onze welkom/home pagina laat alleen de agendapunten in de toekomst zien.

16 november 2021: Lezing Annemieke Timmerman, bijenhouden in Uganda

Annemieke Timmerman vertelt over haar ervaringen in Oeganda

In december 2019 was Annemieke Timmerman als PUM Expert Beekeeping naar Afrika.

Annemieke was twee weken op bezoek bij plaatselijke imkers, deed onderzoek naar de stand van de imkerij en adviseerde over het verbeteren van de bijenteelt en bijenhouderij.

De lezing bevat ook de ontwikkelingen in 2020 en 2021, want inmiddels zijn er successen geboekt!

Wil je weten wat imkers in Soroti, Oeganda bezighoudt en hoe bijenhouden daar georganiseerd is? Deze lezing geeft een uniek inkijkje in de agricultuur en community’s.

Aan de orde komen ook het werken bij Project Uitzending Managers (www.pum.nl) en het werk van Stichting BeeSupport (www.beesupport.nl).

Datum: 16 november 2021

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Digitaal, Via ZOOM

Zaterdag 2 oktober 2021, seizoensluiting

Zaterdag 2 oktober 2021 sluiten wij onder het genot van iets lekkers, het bijenseizoen af. De basiscursisten zullen vast trots hun diploma van hun bijenteeltleraar in ontvangst nemen en uiteraard gaan wij een aantal mensen weer in het zonnetje zetten. Alles doen we buiten, programma onder voorbehoud van redelijke weersomstandigheden.

Aanvang: 11.00 uur

Afsluiting 13:00 uur

Adres: Langs de Akker 1, Amstelveen

vanaf 3 augustus, Trim O Bee beschikbaar in de imkerwinkel!

Vanaf 3 augustus a.s. is er weer Trim o Bee bijen voedersiroop in jerrycan’s van 14 kgs beschikbaar in onze imkerwinkel. Prijs Euro: 14,60 per stuk

Onze winkel is elke dinsdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur geopend voor alle imkers en belangstellenden

09 maart 2021: Algemene Leden Vergadering

De Algemene Leden Vergadering zal digitaal via ZOOM plaatsvinden, de leden hebben hier inmiddels een uitnodiging voor ontvangen.

09 maart 2021, aanvang 20:00 uur

09 februari 2021, Webinar

Voor onze leden organiseren wij een virtuele bijeenkomst, met de volgende onderwerpen:

  • u zal worden bijgepraat over actuele projecten en activiteiten waaraan onze vereniging actief deelneemt. 
  • wij hebben de Voorzitter van de landelijke NBV, Bert Berghoef uitgenodigd zodat u al uw vragen en suggesties met betrekking tot de Landelijke Vereniging kunt stellen en bespreken.

Locatie: bij u thuis, Aanvang: 20.00 uur

30 december 2020, Oxaalzuur behandeling

Als de weersomstandigheden meewerken, gaan wij de niet-VSH volken op het bijenpark de winterbehandeling met oxaalzuur geven. Indien de condities niet ideaal zijn, zal er een ander datum worden gezocht.

Aanvang: 09:30 uur

Locatie: Bijenpark, Langs de Akker, Amstelveen

17 november 2020, Ben Som de Cerff Eenvoudig(er) imkeren, hoe doe je dat? – Webinar

Wij zijn erg blij en trots dat Ben Som de Cerff ons inzicht komt geven over het Darwiniaans imkeren, een eenvoudigere manier van imkeren waarin de bij centraal staat.

Ben heeft ruime ervaring met allerlei type kasten opgedaan die allemaal het doel hebben/hadden om het imkeren te vereenvoudigen. Ben zal zijn ervaring en zienswijze delen hoe je zeer eenvoudig en bij vriendelijk kunt imkeren.

Ben Som de Cerff heeft een hobby imkerij, Green Spirit: (www.de-vlinder-en-go.nl) en is daarnaast ook docent bijen en koninginnenteelt. Wellicht kent u Ben van, de door imkers veel gelezen en geprezen bijen BLOG welke hij sinds 2015 voor de NBV website verzorgd. https://www.bijenhouders.nl/blog/van-harte-gefeliciteerd-ben-proost

Datum: 17 november 2020

Aanvang 20:00uur

Locatie: WEBINAR (aanmeld en inlog gegevens volgen)

Bijenpark en imkerwinkel vanaf 29 maart 2022 weer open*

De bijen en imkers zijn klaar voor een nieuw winterseizoen, ons bijenpark is gesloten.

Zodra het voorjaarzonnetje in kracht toeneemt, komen de bijen weer vaker naar buiten en de imkers weer naar het bijenpark, dat zal 29 maart 2022 weer het geval zijn.

Onze imkerwinkel opent haar deuren voor alle imkers, ook voor imker van buiten de vereniging voor de aankopen van al uw imker gerelateerde materialen. Belangstellenden zijn van harte welkom om onder het genot van koffie of thee, kennis te maken in de wereld van de bestuivers. Er zijn altijd imkers aanwezig die u daar alles over kunnen vertellen.

In de winter spijkeren imkers hun kennis bij, wij organiseren regelmatig activiteiten met bijen gerelateerde onderwerpen, dus hou de agenda op onze website maar goed in de gaten!

Fijne winter!

Imkerwinkel opent 21 april!

De imkerwinkel opent nu dan toch echt, met aanpassingen dat wel!
Er is e.e.a. omgebouwd om éénrichtingsverkeer te realiseren.
Verder gelden de volgende regels:
We houden 1,5 m afstand van elkaar en in de winkel wordt 1 klant per keer toegelaten en geholpen; u wordt geroepen als u aan de beurt bent en u volgt de pijlen op de grond; eventuele aanvullende instructies van de vrijwilligers van de winkel ter plekke dient u op te volgen.

Om het wachten zo aangenaam mogelijk te maken zal er koffie en thee beschikbaar zijn, bij mooi weer buiten en anders in de vergaderzaal. Dit is zelf-service, houd ook daar 1,5 m afstand van elkaar!

Vanaf 21 april tot en met eind september 2020 is ons Bijenpark elke dinsdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur geopend.
Neem ook eens kijkje op de Winkel pagina op deze website (of klik hier).
U kunt de winkel bereiken via mail imkerwinkelamstelland@gmail.com.

LET OP: Imkerwinkel – andere spelregels

We hebben een tijdelijk alternatief voor onze dinsdagavond opening:

U bestelt via email uiterlijk voor vrijdag 12.00 uur en krijgt dan bericht terug of u uw bestelling aansluitend op zaterdag tussen 10.00 – 12.00 uur kunt ophalen en afrekenen. Stuur uw email aan imkerwinkelamstelland@gmail.com en vermeld duidelijk uw naam, artikel omschrijving en het aantal per artikel.