Agenda

De agenda op onze welkom/home pagina laat alleen de agendapunten in de toekomst zien.

20 juni ALV,  19.30 – 20.00 uur, bijenpark

En informatie over de Aziatische Hoornaar

Na afloop van de ALV, om 20.15-21.15 uur, praat Sebastiaan Claus ons bij over de nieuwste inzichten met betrekking tot de Aziatische Hoornaar. 

Agendapunten zijn:

– Het financieel verslag 2023 (wordt nagezonden)

– Verslag van de kascommissie

– Goedkeuren van de begroting 2024

– Verkiezing van nieuw lid voor de kascommissie 

Let op: iedereen is welkom maar alleen leden mogen stemmen.

Het belooft weer super interessant te worden, dus komt allen!!!

9 juni 2024 Amstellanddag, 11.00 – 16.00 uur

Hoe kom je alles te weten over bestuivers en met name de honingbij? Kom langs op ons Bijenpark en beleef mee wat de imker doet! Kom verschillende soorten honing proeven. Kun jij raden van welke bloemen de honing komt? Volg een rondleiding door onze tuin en ontdek de diversiteit aan drachtplanten. Misschien ontdek je zelfs de geheimen van het honing slingeren! Kinderen kunnen knutselen en een bijenwaskaars maken.

Elke 1e zaterdag van de maand: Tuin-ochtend

Elke 1e zaterdag van de maand, is er tuinochtend! Aanvang 09:00 uur tot en met ca. 11:30 uur.

Mooie gelegenheid om even bij te praten en ondertussen lekker met de handen bezig te zijn. Bij regen schuift het een week door.

4 mei 2024: 73ste Beemster Bijenmarkt

Een gezellige en leerzame bijenmarkt waar je honing en andere bijenproducten kan laten keuren, je imkermateriaal kan aanschaffen, je kennis kan verbreden en gezellig kan bij-praten met een kopje koffie in brasserie ‘De Kerckhaen’. 

Naast Brasserie De Kerckhaen vind je De Johanneshof Wereldtuin. Ontsnap aan je dagelijkse drukte en vind je rust en harmonie in deze schitterende tuin. Wandel door deze karakteristieke pastorietuin en leer andere landen en culturen kennen. 

Zorg dat je contant geld mee hebt, niet alle kramen beschikken over een pinautomaat. De dichtbij zijnde pinautomaat is 5 km verderop in Middenbeemster. 

De auto kan je parkeren op het ‘zandveldje’, volg hiervoor de P- borden. 

Deze markt wordt georganiseerd door en voor imkers en kan alleen slagen als we genoeg hulp krijgen. Wij zijn nog opzoek naar parkeerbegeleiders. Heb je een uurtje over, meld je dan aan via: marianne-eekhof@hotmail.nl. Tevens kan je bij Marianne terecht voor je vragen. 

Datum: 4 mei tijd: 9:00 tot 14:00 uur

Locatie: Brasserie De Kerckhaen

Adres: Jisperweg 57, 1464 NG Westbeemster 

Bijenpark en imkerwinkel vanaf 26 maart 2024 weer open

Zodra het voorjaarzonnetje in kracht toeneemt, komen de bijen weer vaker naar buiten en de imkers weer naar het bijenpark, dat zal 26 maart 2024 weer het geval zijn.

Onze imkerwinkel opent haar deuren dan voor alle imkers, ook voor imker van buiten de vereniging voor de aankopen van al uw imker gerelateerde materialen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om onder het genot van koffie of thee, kennis te maken in de wereld van bestuivers. Er zijn altijd imkers aanwezig die u daar alles over kunnen vertellen!

Openingstijden:

vanaf 26 maart: Elke dinsdag van 19:00 – 21:00 uur

Bezoekadres:

Langs de Akker 1, Amstelveen