Agenda-voorbij

09 februari 2021, Webinar

Voor onze leden organiseren wij een virtuele bijeenkomst, met de volgende onderwerpen: u zal worden bijgepraat over actuele projecten en activiteiten waaraan onze vereniging actief deelneemt.  wij hebben de Voorzitter van de landelijke NBV, Bert Berghoef uitgenodigd zodat u al uw vragen en suggesties met betrekking tot de Landelijke Vereniging kunt stellen en bespreken. Locatie:(…)

Lees verder

30 december 2020, Oxaalzuur behandeling

Als de weersomstandigheden meewerken, gaan wij de niet-VSH volken op het bijenpark de winterbehandeling met oxaalzuur geven. Indien de condities niet ideaal zijn, zal er een ander datum worden gezocht. Aanvang: 09:30 uur Locatie: Bijenpark, Langs de Akker, Amstelveen

Lees verder

Imkerwinkel opent 21 april!

De imkerwinkel opent nu dan toch echt, met aanpassingen dat wel! Er is e.e.a. omgebouwd om éénrichtingsverkeer te realiseren. Verder gelden de volgende regels: We houden 1,5 m afstand van elkaar en in de winkel wordt 1 klant per keer toegelaten en geholpen; u wordt geroepen als u aan de beurt bent en u volgt(…)

Lees verder

LET OP: Imkerwinkel – andere spelregels

We hebben een tijdelijk alternatief voor onze dinsdagavond opening: U bestelt via email uiterlijk voor vrijdag 12.00 uur en krijgt dan bericht terug of u uw bestelling aansluitend op zaterdag tussen 10.00 – 12.00 uur kunt ophalen en afrekenen. Stuur uw email aan imkerwinkelamstelland@gmail.com en vermeld duidelijk uw naam, artikel omschrijving en het aantal per(…)

Lees verder

10 maart 2020, Algemene Leden Vergadering

Op 10 maart a.s. zal onze jaarlijkse ledenvergadering weer plaatsvinden. Na afloop zal Cynthia Lionahr namens de ledenraad u bijpraten over de ontwikkelingen bij de NBV en neemt uw vragen en suggesties mee naar het bestuur. Locatie: Bijenpark Amstelland, Langs de Akker 1, Amstelveen Aanvang: 20:00 uur

Lees verder

25 februari 2020: Spreker F. van der Meer over het belang van bacteriën en virussen in het leven van honingbijen

Het belang van virussen en bacteriën in het leven van honingbijen! Micro-organismen zijn enorm belangrijk voor het welzijn van bijen, hun vertering van voedsel, de afweer tegen ziekteverwekkers en vele andere aspecten van het bijenleven. Soms echter veroorzaken ze ziekten, maar hoe ontstaan die ziekten eigenlijk?  Waarom veroorzaken virussen wel verkreukelde vleugels en geen andere(…)

Lees verder