Lezing Roel Naber: Honing en honing keuring

Dinsdag 3 februari 2015, aanvang 20.00 uur

NBV Amstelland, Langs de Akker 1, Amstelveen

Een imker heeft, behoudens bij het plaatsen van een bijenkast op locatie, weinig invloed op het verzamelen van de waterige zoete substantie wat wij nectar noemen. Vervolgens verwerken de bijen deze substantie, door het in te dikken en te inverteren,  tot goud (h)eerlijke honing!.  Als dat is gelukt, doen de bijen een was dekseltje op het raat, voor de imker een teken dat de honing rijp is en klaar is voor de oogst!.

Roel Naber is binnen onze vereniging een van onze, door de Nederlandse Commissie voor Bijenproducten,  gediplomeerde honingkeurmeester en daar zijn wij trots op!. Roel gaat ons alles vertellen over honing. Wat honing nu zo uniek maakt maar ook wat wij als imkers kunnen,…….. nee moeten doen, om te waarborgen dat de door onze bijen geproduceerde honing-goud door ons mensen met de juiste kwaliteit kan worden geoogst en verwerkt tot eindproduct.