10 maart 2020, Algemene Leden Vergadering

Op 10 maart a.s. zal onze jaarlijkse ledenvergadering weer plaatsvinden. Na afloop zal Cynthia Lionahr namens de ledenraad u bijpraten over de ontwikkelingen bij de NBV en neemt uw vragen en suggesties mee naar het bestuur. Locatie: Bijenpark Amstelland, Langs de Akker 1, Amstelveen Aanvang: 20:00 uur

Lees verder

25 februari 2020: Spreker F. van der Meer over het belang van bacteriën en virussen in het leven van honingbijen

Het belang van virussen en bacteriën in het leven van honingbijen! Micro-organismen zijn enorm belangrijk voor het welzijn van bijen, hun vertering van voedsel, de afweer tegen ziekteverwekkers en vele andere aspecten van het bijenleven. Soms echter veroorzaken ze ziekten, maar hoe ontstaan die ziekten eigenlijk?  Waarom veroorzaken virussen wel verkreukelde vleugels en geen andere(…)

Lees verder

21 december 2019, verplichte oxaalzuur behandeling op het bijenpark

Het is de kortste dag en dat is voor de bijen het teken een broednestje te starten. Belangrijk dus om voor het einde van het jaar de oxaalzuur behandeling uit te voeren om daarmee het nieuwe broed zonder de balast van varroa een gezonde, vitale start te laten maken. Zaterdag 21 december aanstaande staat de(…)

Lees verder

10 december 2019, Verslag VSH werkgroep

Inmiddels is de VSH werkgroep 3 jaar aan de slag, met als resultaat dat er dit jaar een groot aantal VSH koninginnen in de volken op het bijenpark zijn ingevoerd, een mijlpaal! Gerbert Kos en Jan Westerhof komen verslag doen over de tot dusver uitgevoerde activiteiten en de plannen voor het komende jaar. Lokatie: Bijenpark(…)

Lees verder