Imkerwinkel opent 24 maart 2020!

De winterstop loopt ten einde, het voorjaar lijkt vroeger te beginnen dan ooit! Onze imker winkel opent op 24 maart 2020 weer haar deuren voor alle imkers (ook van buiten de vereniging) en belangstellenden want natuurlijk is er ook honing verkrijgbaar. Er zijn gegarandeerd imkers aanwezig welke u, indien gewenst, van gevraagd en ongevraagd advies(…)

Lees verder

19 februari 2019, Lezing Herman Groen, Bevruchtingsstation Marken

19 februari 2019, kunt u een unieke inkijk krijgen bij wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een bevruchtingsstation. Herman Groen  komt ons alles vertellen over de teelt op Marken, hoe het is ontstaan, wat ze doen en wat de plannen zijn voor de toekomst. Wilt u nu alvast meer weten? Kijk dan(…)

Lees verder

02 juni, Amstelland-dag!

Op 2 juni aanstaande opent onze imkervereniging van 12:00 uur tot 16:30 uur haar bijenpark voor alle belangstellenden. U kunt een kijkje komen nemen in onze prachtige bijentuin met een ruime sortering insecten minnende planten. Honing proeven, want er zijn vele soorten in alle kleuren en smaken. Welke is het lekkerst? Rondleiding door een van(…)

Lees verder

01 juni, huldiging jubilarissen en doe-ochtend in tuin en aan gebouw

Zaterdag 1 juni aanstaande is een feestelijke ochtend. Wij gaan onze 25 jarige en 40 jarige jubilarissen huldigen en dat doen wij met de nodige plechtigheden en onder het genot van heerlijke versnaperingen. U bent vanaf 09:00 uur van harte uitgenodigd om te helpen in en rond de tuin om het park klaar te maken(…)

Lees verder

4 mei 2019: West-Beemster bijenmarkt

Het is de 70ste markt in Noord-Holland boven het IJ, dus zeker feestelijk! We gaan eerder beginnen, open voor publiek om 9:00 uur tot 14:00 uur. Wellicht zullen er bijenvolken verhandeld worden, maar ook allerhande imker materialen, zowel nieuw als gebruikt. Ook NBV Amstelland is ruim vertegenwoordigd met een wasraat demonstratie team en een marktkraam(…)

Lees verder